Actiefilms: top 10 beste actiefilms van 2017

#1

Logan (2017)

IMDb: 8.1/10 587211 votes

In 2029 is de mutant bevolking aanzienlijk geslonken en de X-Men zijn ontbonden. Logan (Hugh Jackman) zijn vermogen om zichzelf te genezen is slinkende en hij ontfermt zich nu samen met de mutant Caliban (Stephen Merchant) over de zieke Professor X (Patrick Stewart) in een schuilplaats op de grens met Mexico. Zij zullen daar de rest van hun leven ...

Actie / Sciencefiction

137 minuten

#2

Thor: Ragnarok (2017)

IMDb: 7.9/10 516330 votes

Thor zit gevangen aan de andere kant van het universum. Hij moet in een race tegen te klok proberen om naar Asgard terug te keren om Ragnarok te stoppen. De vernietiging van zijn thuiswereld en het einde van de beschaving van Asgardian liggen nu in handen van een almachtige nieuwe bedreiging, de meedogenloze Hela.

Actie / Avontuur

130 minuten

#3

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

IMDb: 7.6/10 513275 votes

'Guardians of the Galaxy Vol. 2' zet de avonturen van het team voort terwijl ze reizen door de buitenste regionen van de kosmos. De Guardians moeten vechten om hun familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills vader ontrafelen. Oude vijanden worden nieuwe vrienden en schieten hen gedurende de reis te hulp.

Actie / Sciencefiction

#4

Wonder Woman (2017)

IMDb: 7.4/10 507067 votes

Een Amazoneprinses verlaat haar weelderige tropische eiland om te leven in een wereld met stedelijke stadsgezichten van glas en staal. Opgeleid door Griekse krijgers en uitgerust met uitzonderlijke gaven is ze de afgezant van de goden die zal uitgroeien tot een van de grootste heldinnen ooit.

Actie / Avontuur

#5

Dunkirk (2017)

IMDb: 7.9/10 486426 votes

De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven.

Actie / Oorlog

#6

Spider-Man: Homecoming (2017)

IMDb: 7.4/10 462368 votes

De film speelt zich af na Captain America: Civil War. Peter Parker keert terug naar zijn normale leven in Queens nadat hij zijn eerste superheldengevecht erop heeft zitten. Terwijl hij met de metro naar school gaat, heeft hij moeite met weer zijn dagelijkse leven op te pakken. Daarnaast krijgt hij te maken met een nieuwe aartsvijand; 'the Vulture'.

Actie / Avontuur

#7

Baby Driver (2017)

IMDb: 7.6/10 385689 votes

'Baby Driver' volgt een jonge, getalenteerde chauffeur van vluchtauto's die leidt aan tinnitus en vertrouwt op het ritme van zijn persoonlijke soundtrack om de beste te kunnen worden. Wanneer hij de vrouw van zijn leven ontmoet, doet hij een poging om uit de criminele wereld te stappen. Een verdoemde overval zorgt er echter voor dat hij voor zijn leven, ...

Actie / Komedie

115 minuten

#8

Justice League (2017)

IMDb: 6.4/10 345942 votes

Geholpen door zijn hernieuwde geloof in de mensheid en geïnspireerd door de onzelfzuchtige Superman, werft Bruce Wayne (Batman) zijn nieuwe kompaan Diana Prince (Wonder Woman) om een nog grotere vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken snel samen om meer rekruten te krijgen voor deze strijd. Maar ondanks deze helden - Batman, Wonder Woman, ...

Actie / Avontuur

#9

John Wick: Chapter 2 (2017)

IMDb: 7.5/10 318424 votes

John Wick (Keanu Reeves) is een legendarische huurmoordenaar die wordt gedwongen terug te keren uit zijn pensioen. Een voormalige medewerker probeert een schimmige, internationale moordenaarsbende te pakken te krijgen. Vanwege een gezworen eed om hem te helpen reist John af naar Rome, waar hij het op moet nemen tegen de meest dodelijke moordenaars van de ...

Actie / Misdaad

122 minuten

#10

Kong: Skull Island (2017)

IMDb: 6.6/10 247689 votes

De jaren 70. Een gevarieerde groep ontdekkingsreizigers is bij elkaar gekomen om samen naar een nooit eerder ontdekt eiland, gelegen aan de Grote Oceaan en even mooi als verraderlijk, te reizen. Wat ze niet weten is dat ze zich in het domein van de mythische Kong bevinden.

Actie / Avontuur

Actie films

Het aanbod actiefilms in 2017 is zeer divers. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. De films zijn gerangschikt op basis van IMDb populariteit. IMDb is de grootste onafhankelijk filmwebsite ter wereld. Zo zorgen we ervoor dat je een eerlijk overzicht krijgt van de beste films.

Sensationele actie films

De actiefilms uit deze lijst zijn doorspekt met actie en sensatie. Opletten dus, want de ontploffingen, knokpartijen en snelle wagens spatten van het scherm. Bij sommige van deze films zit je op het puntje van je stoel (lees: de bank) van spanning. Ben jij er klaar voor?

Genoeg keuze

Eén van de koplopers van 2017 is Logan. Logan, uitmuntend vertolkt door Hugh Jack, is een mutant die zich ontfermt over de zieke Professor X (gespeeld door niemand minder dan Patrick Steward). Een bijzonder mooie film uit de X-Men reeks. Verder vinden we in deze lijst natuurlijk nog meer superhelden. Zo is Wonder Woman ook een topper, op de voet gevolgd door Guardians of the Galaxy Vol. 2. Ook de bloedstollende film Dunkirk, de verfilming van de slag bij Duinkerken in 1940 mag niet ontbreken uit jouw to-watch-list. Welke actie film zet jij vanavond op?